Конкурс на участь у тренінгах та реалізацію спільних проектів за участю переселенців, місцевих громад та влади у Херсоні, Дніпрі, Харкові, Вінниці, Запоріжжі та Львові

Для участі у проекті шукаємо:

  • молодь з числа ВПО з Херсонської, Дніпровської, Харківської, Вінницької, Запорізької, Львівської;
  • місцевих активістів з окреслених областей;
  • представників влади з окреслених областей, які цікавляться або професійно дотичні до проблем ВПО. Вік учасників – до 35 років.

В рамках проекту буде проведено дводенні тренінги, де учасники отримають необхідні знання:

  • щодо мобілізації ресурсів та створення команди,
  • ведення діалогу та вирішення конфліктів всередині громади,
  • розроблять план проектів та волонтерських ініціатив соціального спрямування та згуртування між ВПО та молодими активістами,
  • навчаться шукати фінансування та реалізовувати проектні ініціативи.

Розклад проведення тренінгів:

ВЕРЕСЕНЬ 2017

Херсон 07-08 вересня 2017

Дніпро 10-11 вересня 2017

Харків 16-17 вересня 2017

ЖОВТЕНЬ 2017

Львів 07-08 жовтня 2017

Вінниця 21-22 жовтня 2017

Запоріжжя 28-29 жовтня 2017

Важливою складовою стане підготовка та реалізація учасниками тренінгів власних проектів та ініціатив, які сприятимуть інтеграції молоді з числа ВПО у нові громади, а також ті, які спрямовані на згуртування громади, гармонійне співіснування. Сфери, в яких можуть бути реалізовані ініціативи — екологічні, освітні, культурні, проекти можуть бути направлені на розвиток просвіти населення з питань подолання стереотипів, медіації, механізмів громадської участі, урбаністичної освіти тощо.

Серед учасників проекту в кожній області буде оголошено конкурс на найкращий реалізований проект. Автори проектів-переможців отримають винагороду. Детальніша інформація про конкурс та критерії відбору буде повідомлена учасникам під час тренінгів.

Для участі у проекті треба зареєструйтеся за https://goo.gl/forms/bhfxcpyjg6X7WVy73 до 5 вересня 2017 року включно.

Участь в проекті безкоштовна. Організатори забезпечують учасників роздатковими матеріалами, покривають витрати на харчування, а також на проїзд в рамках однієї області до місця проведення, але не покривають витрат на проживання.

Заходи відбуваються в рамках проекту «Спільними зусиллями ВПО та громади: сприяння інтеграції ВПО з числа молоді в нові громади», що виконується ГО «Молодіжна Альтернатива» за підтримки Посольства США.

«Молодіжна Альтернатива»