Молодь Чугуєва планує стати рушійною силою в розвитку громадського бюджету

19 березня 2019 року Чугуївська реформаторська коаліція провела тренінг по Громадському бюджету для шкільного молодіжного парламенту м. Чугуїв.

Бюджет участі на Харківщині почав свою історію саме з міста Чугуїв ще в далекому 2016 році і по сьогодні продовжує розвиватися та збільшувати відсоток залучених мешканців до подачі та голосування за громадські проекти поданих в рамках річних циклів громадського бюджету.

На початку цього року Чугуївська реформаторська коаліція проаналізувала віковий склад залучених мешканців до громадського бюджету м. Чугуєва і виявилося, що залучення молоді віком 14-25 років до одного із самих дієвих інструментів розвитку територіальної громади, майже повністю відсутня.

В рамках запровадженням у Чугуєві програми «Прозоре місто» через діалог громадськості та міської влади відбувся тренінг саме для цієї вікової категорії населення щодо використання можливостей інструменту прямої демократії – Громадського бюджету, в розвитку дворових територій, вулиць, кварталів та міста в цілому. Під час заходу молодіжні лідери Чугуєва розглянули ряд питань щодо основних положень та етапів бюджету участі Чугуєва та ознайомилися із досвідом написання проектів інших територіальних громад України. Під час одного із блоків тренінгу учасники детально ознайомилися зі структурою проектної заявки та типовими помилок при написанні проекту, організації інформаційної кампанії щодо збору підписів підтримки за громадські проекти.

«Молодь нашого міста – це великий потенційний рушій інноваційних змін, потенціал котрого треба розвивати, даючи інструменти розвитку та можливості реалізації своїх ідей та мрій», — підкреслив, заступник голови правління ЧМГО «Чугуївська правозахисна група» Роман Лихачов.
Під час практичної частини заходу щодо напрацювань ідей та проектів молоді юнаки та дівчата активно ділилися своїми креативними думками, потенційними проектами та пообіцяли обов’язково долучитися до громадського бюджету в цьому році.

« Громадський бюджет — це реальний крок для Вас почати впливати на процеси використання коштів місцевого бюджету. Ваші ідеї щодо покращення якості життя у вашому місті із легкістю можуть відобразитися у Громадських проектах, котрі будуть прозоро розглядатися та за які будуть відкрито голосувати ваша родина, друзі, сусіди та всі небайдужі мешканці чудового міста Чугуїв», — поділився думкою на завершенні заходу експерт з питань громадського бюджету Сергій Омелічкін.

#РеформаторськаКоаліціяЧугуївщини
#РегіональнаСпівпраця