Як проходить тестування на коронавірус на «Станиця Луганська»

До приймальні УГСПЛ Станично-луганського району часто звертаються мешканці зі скаргами на незручності через необхідність отримання тестування на COVID-19 при проходженні КПВВ. На фото ви можете побачити як обладнано місце для тестування: воно не має жодних покажчиків, лише години роботи. В той же час за 1100 грн люди можуть отримати експрес-тест у приватній організації ( тут і покажчики є), а от хто заробляє на цьому незрозуміло – потік мешканців через КПВВ сягає і 1000 осіб за день.
При цьому мешканці, які часто йдуть через КПВВ лише для отримання пенсії змушені постійно витрачати чималі кошти на проходження тестування.
На фото ви можете побачити чергу для безкоштовного тестування. Юристи приймальні УГСПЛ підготували відповідне звернення до Міністерства охорони здоров’я України для підвищення можливості при проходженні КПВВ отримання безкоштовних експрес –тестів, розміщення покажчиків цього місця та задіяння до такої роботи додаткових медичних працівників.
Приймальня УГСПЛ в Станично-Луганському районі працює в рамках програми «Права людини в дії», що впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Консультацію від юристів УГСПЛ в Станично-Луганському районі можна отримати за телефонами: 0958225885 та 0500270810