Чугуївський волонтерський штаб за два тижні роздав продуктові набори 300 родинам Чугуївського району

Від початку повномасштабної війни в Україні Чугуївський волонтерський штаб, який створений на базі громадської організації «Чугуївська правозахисна група», допомагає  евакуйованим громадянам, а також забезпечує жителів Харківської області критично необхідними продуктами.

Днями в Чугуївському районі волонтери роздавали продуктові набори в межах проєкту «Надання підтримки громадянам на території Харківської області під час бойових дій», який нині впроваджує ГО «Чугуївська правозахисна група» за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансування Європейського Союзу.

Їжу надавали багатодітним сім’ям, особам з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам. Волонтери Чугуївської правозахисної групи працюють, аби найбільш потребуючі мешканці Харківщини отримали допомогу: від консультацій на гарячій лінії – до надання продуктів харчування.

Відтак, за два тижні для 300 родин отримані набори з продуктами харчування завдяки ініціативі волонтерів.

«У продуктових наборах – базові продукти: борошно, крупи, макарони, олія, консерви, цукор та згущене молоко. Вони допоможуть людям пережитигуманітарну катастрофу, яку спричинала повномасштабна війна в Україні», розповідає координатор проєкту Роман Лихачов.

«Найвразливіші мешканці нашої громади не залишились без їжі. Постійно отримують продуктові набори, завдячуючи нашій тісній співпраці з громадськими організаціями», розповіли в Малинівській селищній радіЧугуївського району, на території якої в межах проекту також роздавали продуктові набори волонтери Чугуївської правозахисної групи.

Місяць тому до волонтерів долучилась Катерина Спіріна. Волонтерка розповідає: «Намагаюсь  допомагати людям щодня. Розумію, що надійний тил – запорука нашої перемоги. Сьогодні завітала до 90-річного жителя Чугуєва Івана Степановича, аби передати продуктовий набір. З донькою він переїхав з тимчасово непідконтрольного Уряду України селища Великий Бурлук, залишившись і без домівки, і без грошей».

Один із продуктових наборів отримала підопічнаЧугуївського волонтерського штабу Ганна Іванівна, якій88 років.

«Я вдячна, що про мене піклуються. Молюсь за наших захисників та волонтерів щодня», – каже пані Ганна.

У планах команди Чугуївської правозахисної групи роздати ще 200 продуктових наборів для осіб з інвалідністю, багатодітних родин, одиноких матерів/батьків, внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від бойових дій. 

Матеріал підготовлено командою проєкту «Надання підтримки громадянам на території Харківської області під час бойових дій», який реалізує громадська організація«Чугуївська правозахисна група» за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансування Європейського Союзу.

 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН:

Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

 

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.