Волонтери надали продуктові набори 170 родинам Чугуївської громади

Громадська організація «Чугуївська правозахисна група» реалізовує грантовий проєкт «Надання підтримки громадянам на території Харківської області під час бойових дій». Впровадження проєкту підтримується Програмою розвитку ООН та Європейським Союзом.

Від початку повномасштабної війни в Україні Чугуївський волонтерський штаб, який створений на базі громадської організації «Чугуївська правозахисна група», допомагає  евакуйованим громадянам, а також жителям Харківської області харчами та продуктами, яких через надскладну гуманітарну ситуацію в країні в громадах часто бракує.

Днями в Чугуївському районі волонтери роздавали продуктові набори. Їжу надавали багатодітним сім’ям, людям з інвалідністю та внутрішньо переміщеним особам. Волонтери Чугуївської правозахисної групи працюють, аби найбільш потребуючі мешканці Харківщини отримали допомогу як у вигляді консультацій на гарячій лінії, так і шляхом надання найнеобхідніших продуктів харчування. Таким чином, за два тижні для 170 родин Чугуївської ТГ отримали набори із продуктами харчування від наших волонтерів.

«Чугуїв важко переживає бойові дії: багато людей втратили роботу, житло, в громаді проживає декілька тисяч переселенців», розповідає координатор проєктуРоман Лихачов.

 Волонтери приходять до домівок родин, що потребують допомоги, і їх зустрічають зі сльозами на очах.

«Наші родини з дітками Чугуївський волонтерський штаб взяв під опіку ще в березні 2022 року, допомагаючи постійно всім необхідним», – каже пані Світлана, яка є підопічною команди громадської організації.

Матеріал підготовлено командою проєкту «Надання підтримки громадянам на території Харківської області під час бойових дій», який реалізує громадська організація «Чугуївська правозахисна група» за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансування Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН(ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз(ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.