«Я ніколи не думала, що мені доведеться пережити вбивство сина»: історія пані Оксани сина якої вбили військові російської федерації

Починаючи з 24 лютого 2022 року правоохоронними органами України фіксуються численні факти порушень норм міжнародного права російською федерацією, у тому числі на тимчасово окупованих територіях.
Зокрема, військові країни-агресора вбивають, завдають поранення цивільним особам, в тому числі дітям, катують, захоплюють у заручники та полон, використовують цивільну інфраструктуру з воєнною метою під прикриттям цивільних, привласнюють, руйнують та знищують майно, транспорт, пошкоджують обʼєкти цивільної інфраструктури, тощо.
Очевидці розповідають про страшні деталі злочинів військ російської федерації.
Зокрема, пані Оксана (ім’я змінено в цілях безпеки), яка проживала на тимчасово окупованій території, розповіла історію про жорстоке вбивство військовими російської федерації її сина.
“З моменту окупації військові російської федерації масово вбивали, затримували та катували звичайних людей через те, що їм так хотілося. Нам було страшно виходити з будинку та перебувати на вулиці, оскільки ми боялися за своє життя. Однак, на початку березня мій син, Олексій, пішов у гараж, який знаходиться на іншій вулиці, щоб продовжити ремонт свого автомобіля. Нам потрібен був транспортний засіб на випадок, якщо доведеться покинути свій дім.
До обіду ми з ним поспілкувалися по телефону, однак згодом зв’язок був втрачений, декілька разів намагалась до нього додзвонитися, проте все було марно. Я почала переживати через те, що з ним могло щось трапитися, тому пішла за ним у гараж. Зайшовши, побачила його тіло, яке було все у крові”, – повідомляє пані Оксана.
Після того, як жінка відійшла від шоку, вона звернулась до правоохоронних органів, щоб повідомити про злочин.
“Я повідомила поліцію про те, що сталося. Як нам згодом розповіли, вбивство мого сина відбулося під час збройного нападу на гаражне приміщення військовими російської федерації внаслідок пострілу впритул”, – згадує жінка.
Виявилося, що вбивство сина пані Оксани відбулося під час грабежу.
“Нам також повідомили, що вони забрали мобільний телефон та гроші, які бути при Олексію. Крім цього, військовослужбовці вкрали автомобіль, як не дивно, я цього спочатку не помітила, бо перебувала у стані шоку. Для мене син був єдиною радістю у житті, ми з чоловіком дуже важко переживаємо його втрату”, — розповідає зі слізьми пані Оксана.